De geboortehoroscoop

Ze zeggen dat mensen niet geboren worden met een handleiding. Wij hebben een andere mening! Je geboortehoroscoop bevat de sleutel tot je persoonlijkheid en je levenspad.

Wat is een astrologische geboortehoroscoop?
Een astrologische geboortehoroscoop is een weergave van waar alle planeten zich bevonden op hun reis rond de zon (vanuit ons standpunt op aarde) op het exacte moment dat je werd geboren. Een astrologische geboortehoroscoop kan je sterke en zwakke punten onthullen, je kansen voor zielsgroei, de beste timing voor je belangrijkste ontwikkelingen.
Om je astrologische geboortehoroscoop te berekenen, heb je jouw geboortetijd, -datum en -plaats nodig. Sommige mensen weten hun geboortetijd niet. Als u het niet op uw geboorteakte kunt vinden, kunt u proberen contact op te met de gemeente waar je geboren bent. Zonder een geboortetijd kun je je stijgende teken of ascendant niet nauwkeurig te weten komen. Je zult ook niet goed weten in welke huizen de planeten in je horoscoop vallen.

Wat zijn planeten in de Astrologie?
De astrologie heeft een andere definitie van het begrip planeet dn de huidige wetenschappeliujke definitie. In de astrologie zijn alle hemellichamen die in tegenstelling tot sterren, geen vaste plaats aan de hemel hebben. In de Astrologie worden dan ook de Zon en de Maan tot de planeten gerekend. Verder spelen de 'echte' planeten Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Pluto een rol in een horoscoop (hoewel Pluto tegenwoordig wetenschappelij niet meer als planeet wordt beschouwd). Soms worden ook grote planetoïden zoals Chiron meegenomen als planeet in de geboortehorscoop.

Hoe ziet een geboortehoroscoop er uit?
In een geboortehoroscoop wordt de hemel op het moment van geboorte als cirkel weergegeven. Alle planeten krijgen een plaats op deze cirkel en de persoon voor wie deze horoscoop gemaakt is staat in het middelpunt van de cirkel. De cirkel wordt vervolgens verdeeld in 12 gelijke delen en elk deel krijgt de naam van een dierenriem teken, zoals Ram, Stier, Tweelingen enzovoort. Daarnaast wordt de cirkel nog eens verdeeld in 12 delen, waarvan de grootte onder andere afhankelijk is van de plaats op aarde waar je geboren bent. Deze 12 delen worden Huizen genoemd. Elk van de 12 Huizen is verbonden met een specifiek deel van je leven. Zo zijn er bijvorbeeld Huizen die verbonden zijn met je gezondheid, met je financiën, met je loopbaan en met je partner(s). Zo is bijvoorbeeld het eerst Huis (dat ook wel Ascendant genomend wordt) verbonden met je eigen zelf en hoe je dat naar buiten toe laat zien aan anderen.
Doordat de cirkel van je horoscoop dus op twee verschillende manieren manieren in 12 delen wordt verdeeld, staat elke planeet zowel in een dierenriem teken als een huis. Beiden hebben een specifieke betekenis, die wordt uitgelegd als je een horoscoop laat maken.

© Simplycarfree Online Informatie. All Rights Reserved.